Химакс Фарма

300+

Над 300 регистрирани
продукти

150+

Повече от
150 служители

10+

Регистрирани
продукти в 10 държави
+ 5 в процес на регистрация

Химакс Фарма е една от водещите фармацевтични компании в България с над 30 години опит в разработката и производството на лекарствени продукти и хранителни добавки.

Съблюдавайки принципите на устойчивото развитие компанията има за цел да предложи на потребителите висококачествени и достъпни медикаменти, като е последователна в обогатяването на портфолиото си с иновативни продукти, разработени от висококвалифициран екип. Многообразното и портфолио включва над 300 вида лечебни средства под формата на различни видове разтвори, сиропи, тинктури, суспензии, сашета за перорален разтвор, таблети, капсули и фармакопейни субстанции.

Компанията е основана през 1993 година в град София от екип с академична подготовка и дълъг опит във фармацията и химичния инженеринг, в проучването, в развитието и клиничното тестване на лекарствените продукти и дълбоко разбиране за нуждите на хората от качествени здравни услуги. За това се грижат повече от 150 квалифицирани служители, чиято лоялност, колегиалност, всеотдайност и ангажираност определя екипа на Химакс Фарма като най-важната ѝ инвестиция.

Фирмата разполага със собствени производствени мощности, притежава необходимия производствен капацитет, както и гъвкава организация на работния процес, което гарантира 100% реализацията на доставките в договорените срокове и количества.

Всички необходими суровини произхождат от сертифицирани производители и преминават през строгия входящ качествен контрол в собствената лаборатория на компанията. В производството се прилагат стриктно стандартите на добрата производствена практика в съответствие с изискванията на българското законодателство и респективно в съответствие с регулаторните изисквания на Европейския съюз. Фирмата е сред първите български производители, получили разрешение за производство по европейски формат и включена в списъка на лицензираните европейски производители на лекарствени продукти в регистрите на Европейската агенция по лекарства (ЕМЕА). А най-доброто професионално свидетелство за качеството на продуктите на Химакс Фарма и коректността в отношенията е дългосрочното партньорство с национални и чуждестранни партньори.

Нашите марки